Concert Archief

8 december 2014: Jubileum concert Balkanensemble MDH

Door 8 december, 2014 Geen opmerking

Het Balkanensemble van de Muziekacademie Den Haag bestaat 25 jaar!
Marlies is hierbij te horen op cimbaal.

aanvang: 20.00u
Locatie: Muziekacademie Den Haag, Raamweg 36, Den Haag
Toegang: gratis

25 jaar geleden is Mihai Scarlat gestart aan het Koorenhuis met het geven van lessen Roemeens orkest/muziek uit de Balkan. Het ensemble is een begrip in Den Haag. Vele mensen hebben meegespeeld en genoten van zijn arrangementen en bijzondere muziek. Na vele jaren veranderde de situatie van het Koorenhuis. Mihai vroeg het ensemble of ze door wilden gaan of wilden blijven bestaan. Het antwoord was unaniem! Dus verhuisde het Balkanensemble naar de Muziekacademie Den Haag.

Dit ensemble is uniek in Nederland. Veel specifieke balkaninstrumenten zijn aanwezig. Zo hebben we standaard panfluit en cimbaal. Er wordt op hoog niveau gespeeld. Tevens is er de mogelijkheid om een beginnersensemble te starten (mits er voldoende aanmeldigen zijn). Mensen komen van heinde en verre (zeeland, Amersfoort) om bij dit ensemble te kunnen spelen. Daarom verdient het Balkanensemble een fantastisch jubileum concert met daarbij veel vrienden, familie en kennissen maar vooral: oud leden aanwezig!

Dit jaar geven we met het Balkanensemble een jubileum concert op maandag 8 december. Vanaf 20.00u tot. Iedereen die ooit eens met ons mee heeft gespeeld is van harte welkom om zich bij ons aan te sluiten. Heb je interesse? Laat het ons weten en neem contact op via panfluit@derooslinden.nl

Ons Ensemble is nog op zoek naar leden! Alle instrumenten zijn welkom, maar met name zijn we op zoek naar: accordeon, klarinet en viool. Heb je zin om met deze gezellige en bijzondere formatie mee te spelen? Kom gerust een keer vrijblijvend kijken!

Hopelijk tot 8 december!

Laat een reactie achter