"Marlies is niet zomaar een panfluitiste, maar een veelzijdig musicus." - Collega Musicus

Marlies de Roos (1982) is geboren en getogen in Maarssen. Op 12 jarige leeftijd is ze gestart met panfluit spelen bij Muziekschool Stichtse Vaart bij docent Jaap Delver. Hij zag haar talent en haar liefde voor Roemeense folklore. Op grond daarvan verwees haar, na 3 lesjaren, door naar panfluitist Damian Luca. Hij heeft Marlies geholpen zich verder te ontwikkelen en de specifieke Roemeense stijl te perfectioneren. In de jaren daarna is de carrière van Marlies in een stroomversnelling geraakt. Via Damian kwam Marlies in contact met de Roemeense musicus Mihai Scarlat. Hij heeft Marlies onder zijn vleugels genomen en haar geschoold op het gebied van orkestspel, ensemblespel, soleren, presentatie, interpretatie, improvisatie en arrangeren.

In 2005 behaalde Marlies haar Bachelor of Education aan de Marnix Academie te Utrecht. Naast de passie voor onderwijs, bleef er echter de passie voor muziek. Ze besloot haar hart te volgen en om haar serieuze keuze voor dit beroep te bezegelen, heeft Marlies in 2015 de conservatorium opleiding “Docerend Musicus Klassiek / Bachelor of Music” volbracht aan de Schumann akademie. Sinds 2016 is ze fulltime werkzaam in de muziek.

Marlies volgt lessen bij Mihai Scarlat in arrangeren voor Roemeense muziek, volgt ze panfluitlessen bij Liselotte Rokyta en zanglessen bij Bernadette Dorhout. In het verleden heeft Marlies meerdere masterclasses gevolgd bij onder andere: Gheorghe Zamfi en Matthijs Koene.

In 2012 heeft Marlies haar eigen muziekpraktijk opgericht: Muziekpraktijk Avenis. Naast haar eigen lespraktijk voor panfluit geeft ze tevens panfluitlessen en leidt ze de repetities van het MdH Balkanensemble bij de Muziekacademie Den Haag  en werkt ze bij Muziekschool Barneveld als docent Panfluit.

Met als achtergrond haar ervaring in het Basisonderwijs geeft Marlies de Roos workshops op basisscholen. De lessen worden op maat gegeven en aangepast aan de wensen van de school. Dit onder de naam: Muziek is…

In 2018 heeft Marlies met haar collega Mihai Scarlat de uitgeverij Corbu opgericht.
Omdat, naast de praktische kant van het musiceren ook de theoretische/wetenschappelijke kant van muziek heel belangrijk is voor Marlies, heeft ze in 2022 haar MA Applied Musicology gehaald aan de Universiteit Utrecht. Voor verdere verdieping in haar werk als muziekwetenschapper, volgt Marlies momenteel de Research Master (RMA) Musicology aan de Universiteit Utrecht.