Nieuws

Terugblik Bozská Flétna 2022

Door | Nieuws | Geen opmerking

De afgelopen 5 jaar heeft panfluitiste Liselotte Rokyta het Enchanting Flute Festival (Bozská Flétna) georganiseerd. Een festival waarin ontmoetingen tussen panfluitisten van verschillende disciplines centraal stond. Dit jaar hadden wij als Project4 de kans om er te spelen. Aangezien één van onze leden niet in staat was om mee te gaan, zijn we er eigenlijk geweest als Project3, bestaande uit Henske Bakker, Nadja Spooren en Marlies de Roos. We hebben er met veel plezier drie concerten gegeven en genoten van het contact met de andere panfluitisten. Dit jaar hadden we het genoegen er te mogen staan met Liselotte Rokyta, Stefan Negura, Raluca Patuleanu en Mariana Preda.

Helaas was deze editie de laatste van het festival in deze vorm. Tijdens de editie van 2018 hebben Nadja Spooren en ik (Marlies de Roos) afgesproken onze krachten te bundelen en samen door te gaan als panfluit duo. Daarnaast hebben we over de jaren diverse panfluitisten vanuit heel verschillende tradities leren kennen en uitgebreid kunnen spreken. Bozská Flétna is voor ons een waardevol evenement gebleken waarin we ons verder hebben kunnen ontwikkelen en nieuwe kennis op hebben kunnen doen.

Gelukkig is dit nog niet geheel voorbij. Er komt iets nieuws en niet alleen in Tsjechië. We houden jullie op de hoogte!

Bladmuziek uitgeverij Corbu

Door | Nieuws | Geen opmerking

In januari van dit jaar is Marlies samen met de Roemeense contrabassist Mihai Scarlat een eigen uitgeverij begonnen: Corbu. Een uitgeverij voor bladmuziek en met in het bijzonder de Roemeense folklore. Samen willen Mihai en Marlies de Roemeense muziek delen met de wereld en laten zien waarom deze muziek een ware kunst is.

Mihai Scarlat maakt de arrangementen. Hij schrijft de muziek op die hij heeft geleerd uit zijn jeugd en tijdens zijn vele tournees . Doordat de muziek vanuit de praktijk is genomen, is deze bladmuziek heel geschikt voor uitvoerende musici.

Daarnaast is er ook gekeken naar de behoefte van docenten en leerlingen bij de samenstelling van de boeken.

Na enkele maanden hard werken zijn nu de eerste twee boeken uit in de serie Hai să cântăm. Deze twee boeken zijn geschreven voor de gevorderde panfluitisten.

Kijk voor meer informatie op de website van Corbu: www.corbu.nl

Solo concert Mannenzaal Amersfoort

Door | Nieuws | Geen opmerking

Op 15 september 2018 heeft Marlies haar eerste solo concert gegeven. Het concert is gegeven in de Mannenzaal te Amersfoort. Wat een bijzondere sfeer! De kaarsen stonden aan in de 650 jaar oude kapel. Dit zorgde voor een extra intieme sfeer.

Samen met ensemble Hora Mare heeft Marlies iedereen meegenomen in een reeks van verhalen. Alle gespeelde en (tot eenieders grote verrassing ook gezongen) stukken hadden een achterliggend verhaal.

De zaal was uitverkocht. Een fantastische start van een solo carrière!

2018; een mooi jaar

Door | Nieuws | Geen opmerking

2018 is al even bezig, januari vordert gestaag. Dit jaar belooft een mooi jaar te worden met nieuwe uitdagingen, concerten en mooie muziek. Daarnaast zal er ook sprake zijn van afscheid, nieuwe deuren die zich openen en nieuwe uitdagingen.

Aan het einde van deze maand zal er meer informatie volgen over een nieuwe activiteit. Hou de site in de gaten voor meer informatie.

Start lessen en concerten nieuwe seizoen

Door | Nieuws | 2 opmerkingen

De vakantie zit er bijna op en het nieuwe muziekseizoen breekt aan. Tijd om de lessen voor te bereiden en te studeren voor de concerten. Het begin van dit seizoen belooft al heel veel: meerdere concerten en leuke activiteiten.

  • 19 augustus is er de vakantiepas dag in de Muziekacademie Den Haag. Een uitgebreide instrumenten proeverij!
  • 28 augustus starten de lessen aan de Muziekacademie Den Haag.
  • 29 augustus starten de lessen op de Odyssee en aan de Muziekschool Barneveld.
  • 30 augustus  en 1 juli starten de privé lessen .
  • 7 september starten de lessen aan de Hart Muziekschool.
  • 10 september zijn er twee open dagen: Muziek opMaat Amersfoort en van de Hart Muziekschool. Marlies zal zelf aanwezig zijn in de Hart Muziekschool.
  • 11 september is er de informatiedag op de Muziekacademie Den Haag.
  • 15 september is er het eerste concert van dit seizoen waar Marlies zal spelen. Tijdens de Roemeense dagen in hotel De Rijper eilanden in De Rijp.
  • 16 september is er een gezellige en lekkere bijeenkomst van de Panfluitvereniging: Tasteful Music – Movie Mania.
  • 17 september in het Cultuurhuis Heerlen het tweede concert. Marlies zal beide concerten als solist te horen/te zien zijn.
  • 23 september proeflesdag in de Muziekschool Barneveld.

Kortom: veel moois om naar uit te kijken! Hopelijk ontmoeten we elkaar op één van deze dagen.

Beer en de Honingboom – een nieuw muzikaal prentenboek

Door | Nieuws | Geen opmerking

Marlies is door Jeroen Schipper gevraagd mee te werken aan zijn nieuwe muzikale prentenboek: “Beer en de Honingboom”. Ze heeft daarvoor een muzikale bijdrage geleverd voor het laatste liedje. En wat is het leuk geworden! Bijzonder aan het boek is dat leerkrachten het kunnen gebruiken als basis voor een minimusical. Naast de mooie platen van het boek en de te downloaden aanstekelijke liedjes, is er op de website nog meer te vinden om de minimusical/het thema tot een groot succes te maken.

Het boek wordt na de zomervakantie uitgebracht. Wij kunnen niet wachten!

Benieuwd naar dit boek? Kijk dan op de website voor meer informatie of naar de inspirerende trailer! Klik op de onderstaande plaat om de website te bezoeken:

Einde seizoen 2016-2017

Door | Nieuws | Geen opmerking

De laatste week van het seizoen is altijd een mooi moment om terug te kijken. Het afgelopen seizoen is er veel veranderd. Muziekpraktijk Avenis is verdubbeld in leerlingen aantal, er zijn vele mooie concerten en privé boekingen geweest.

Op 1 juni is Marlies begonnen als docente Panfluit aan de Muziekschool Barneveld. Na een hele warme ontvangst en een maand werken, is daar ook de vakantie aangebroken. Ook de lessen aan de Muziekacademie Den Haag zijn afgesloten.  Nog een week en dan zijn ook de lessen afgesloten aan de Hart Muziekschool in Haarlem. Dan kan de vakantie echt beginnen.

We kijken terug op een fijn seizoen met fantastische leerlingen en leuke activiteiten zoals de Balkandag. Ook volgend jaar zullen we de Balkandag organiseren. Hij staat alvast gepland op 29 mei 2018.Iedereen een heel fijne vakantie en op naar een volgend mooi seizoen!

 

Vernieuwde website

Door | Nieuws | Geen opmerking

Gezien de vorige website verouderd was, is het de hoogste tijd voor wat nieuws. Deze kerstvakantie wordt er hard gewerkt om de nieuwe website te vullen en af te ronden. Hou de site in de gaten voor alle (nieuwe) informatie!

Balkandag in de Muziekacademie Den Haag

Door | Nieuws | Geen opmerking

Op 28 mei aanstaande vindt er voor de eerste keer een Balkandag plaats in de Muziekacademie Den Haag. Op deze dag zullen de muziekdocenten van de MdH workshops geven in:

  • Bulgaarse Folklore (Johan Paap)
  • Roemeense en Hongaarse Folklore (olv Mihai Scarlat en Marlies de Roos)
  • Griekse Folklore (Erik den Uijl)

Het globale programma bestaat uit:

10.00u Start workshops
13.00u Pauze
13.30u Concert

14.30u Jamsessie

Dit is het voorlopige programma. Meer informatie mbt inschrijvingen en exacte workshoptijden volgt zsm.

EMS in concert met Thérèse Steinmetz!

Door | Nieuws | Geen opmerking

Op 21 november vindt het vriendenconcert van het Ensemble Mihai Scarlat plaats. Dit is het concert van het jaar, het concert waarbij de leden van het Ensemble Mihai Scarlat altijd iets bijzonders doen. Er spelen solisten die anders nooit soleren, er zijn bijzondere gasten en soms wisselen instrumentalisten van instrument. Kortom: afwisselend en speciaal.

Dit jaar hebben we als bijzondere soliste: Thérèse Steinmetz! Deze Grande Dame heeft veel furore gemaakt in de jaren 70 en 80. Ze was daarbij niet van de televisie weg te denken. Thérèse heeft veel affiniteit met de Balkanmuziek en heeft deze dan ook veel ten gehore gebracht. Ze zingt niet veel meer, maar speciaal voor het Ensemble Mihai Scarlat en het Vriendenconcert komt ze over uit Frankrijk (waar ze woont) om te komen zingen. Voor iedereen die dacht haar nooit meer live te kunnen horen zingen, voor iedereen die haar kent van de verhalen, voor iedereen die een groot fan van haar is, is dit een buitenkans!

Wacht niet en bestel/reserveer tickets via: www.ensemblemihaiscarlat.nl