In de Pers

13 januari 2012

Door 13 januari, 2012 Geen opmerking

EMS8januari2012

Op 13 januari 2012, is er een artikel verschenen in “De Heemsteder” over het nieuwsjaarconcert van het Ensemble MIhai Scarlat. Een groot professioneel orkest waar Marlies als orkestlid en solist deel van uit maakt. De tekst en foto zijn van de hand van Ton van den Berg.

 

(…) vooral genieten van vandaag als direct het ensemble Mihai Scarlat traditionele volksmuziek en zigeunermuziek uit de Balkan gaat spelen. Scarlat is afkomstig uit een muzikaal gezin in Moldavië en gaf zelf een luchtige toelichting op het programma met een plezierig accent dat direct al de sfeer bepaalde. Tussen de stukken door vertelt hij hoe er vroeger door de fanfare gerepeteerd werd in hun tuin, vader was trompettist in de dorpsfanfare, van hem kreeg hij zijn eerste muzieklessen. Het ensemble bestaat uit (…)

(…) Opzwepend, vurig, het zijn woorden die passen bij de ontembare drang tot improviseren. Elkaar muzikaal uitdagen, verleiden, uitdrukking geven aan vrolijkheid en verdriet.  Spelen doen ze overigens overal. (…)

Laat een reactie achter